Monday, 25 July 2016

ANNOUNCEMENT - RM400 PER NIGHT EFFECTIVE THIS AUGUST 2016

Assalam semua.

Kami dengan rendah diri terpaksa menaikkan harga semalam homestay kepada RM400.00 bermula August ini. Harap maklum harga homestay ini tidak pernah dinaikkan sejak 2013. Setelah kenaikan GST, kenaikan tarif elektrik dan juga penambahbaikan bungalow dgn tambahan jumlah katil dan saiz  katil yang lebih besar daripada sebelumnya, kami merasakan kenaikan harga homestay adalah wajar.

Dengan keselesaan yg diberikan utk Bungalow yang kami sediakan, diharap tetamu-tetamu kami dapat memahami kenaikan sewaan tersebut.

Sila maklum tempahan yg dibuat sebelum 1 hb Ogos harap maklum bayaran sewaan homestay masih RM380.00.

Akhir sekali kami amat berterimakasih atas sokongan anda.

Yg Benar,
admin.


Thursday, 5 March 2015

AMBOI ENJOYNYA..

Salam.

Nak share piccah dari guests during chinese holidays..meriah sungguh mereka ye. Thankyou all for such a nice comments..we appreciate so much.





Yang interested can call us ok or whatsapp ;- BTW sms tak dilayan ok hehe

Sunday, 3 August 2014

SELAMAT HARI RAYA

Salam.

Wish everybody SELAMAT HARI RAYA. Maaf zahir dan batin ye.

Have a safe journey to MELAKA and home too.

Admin
Raini Anwar on behalf of the owner.

Tuesday, 18 March 2014

Back to the roots - BBQ time

Salam.

Last week 15/3 we were having blast at Homestay Bungalow Taman Bukit Rambai, everybody were so happy with the get together BBQ event hehe. Thank you for the wedding Kak Ita, because of Ayu's wedding day we had a get together with our loved ones. Not forget celebration of my birthday too hehe..Makcik pakcik met the nieces and nephews at one place THE BUNGALOW. My younger sis Aida Anwar, we feel a little sad since you were not around..have a good study in Edinburg dear.  We post some pictures for you hehe..these were all happened at HOMESTAY BUKIT RAMBAI.












Hope to have this event next time.

Luv Raini Anwar

Friday, 14 February 2014

Keria Oh Keria!! Plus Coconut Shake

Salam, last week Raini and family went back to our hometown Melaka, of course hati ni teringat saja kuih keria yg sangat terkenal di Melaka ni,,Kuih keria antarabangsa la.











Kuih keria mmg sangat sedap dari gula melaka rangup diluar tapi didlam lembut..kalau dtg Melaka singgah la di Limbungan dekat jek dgn masjid Limbungan tau.




Kuih rengas dia pun sedap tau.



Dah lepas jalan2 cari kuih kita stop plak di Gerai coconut shake yg mmg famous kat Klebang ni.
Dari Gerai kuih tadi dekat jek lebih kurang 5 minit driving arah ke Pantai Klebang.


Memang sejuk tekak minum coconut shake..Raini xberatur suruh hubby dan anak p beratur..panjang sangat..
Photo: Sedap ke..terpaksa beratur sbb dotter nak..kl mommy xde nak layan beratur..the hot spot utk sejukkan anak tekak coconut shake


Ni dia iklan percuma dari homestay ni hahah



Finally we get ours



Tengok tu muka anak teruja bagai..mana taknya dlm ada aiskrim..tu la pasal


Ok jgn lupa singgah memang best.


TQ Guests

Photo: Thank you again to our homestay guests ..worth ur money staying here. Do come again.


Salam Ni message yg kami terima dari guest kita ari tu. They really satisfied because of the superb condition of the house. Kita buat secara ikhlas dan kita berharap tetamu2 kita juga begitu..treat this home like yours, taking care of the things like yours too..

TQ again we really appreciate for your positive comments. Datang homestay lagi kat sini ye bila ke Melaka.

Thursday, 26 December 2013

Eppy holiday.

Salam. Raini last week enjoyed at our hometown Taman Bukit Rambai and Pantai Puteri. Pantai yg bersih ok utk beristirehat kan.